info@saintpaul-amicale.gr     210 45 11 954

Κοπή πίτας 2024: Μια όμορφη και γεμάτη βραδιά!

Την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Αποφοίτων έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα στις πάντα φιλόξενες εγκαταστάσεις της Σχολής.

Η φετινή κοπή πίτας στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ήταν λίγο πιο ιδιαίτερη σε σχέση με τις προηγούμενες για διάφορους λόγους. Η συμπλήρωση 130 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής, ο μισός αιώνας ζωής του Συλλόγου μας αλλά και το γεγονός ότι τιμήθηκε η τάξη του 2000 από τη Σχολή – μια τάξη η οποία είχε χάσει το reunion της το 2020 λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Τη φετινή κοπή πίτας τίμησαν με την παρουσία τους:

 • ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Γιάννης Μώραλης που ήταν και ένα εκ των τιμώμενων προσώπων
 • ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης,
 • οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κκ. Γιάννης Χατζηαλέξης και Γιώργος Βίτσας
 • ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Φωτιάδης
 • η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη
 • ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής μας, κ. Μάνθος Ρούσσος
 • ο πρ. Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων «Saint-Paul-Δελασάλ», κ. Αντώνης Ρηγούτσος
 • ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μέλος του Συλλόγου μας, κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης
 • τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου, κκ. Μιχάλης Βουρλίδης και Ξενοφώντας Πιταούλης
 • εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής, η κ. Ψαρρά
 • εκ μέρους του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Δελασάλ Αλίμου οι κκ. Αντώνης Γρύλλης και Βίκυ Ζαβογιάννη
 • η Διεύθυνση Γυμνασίου και Λυκείου της Σχολής
 • Παλαιοί και εν ενεργεία καθηγητές της Σχολής
 • εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων της Jeanne d’ Arc, η κ. Μαρούσα Τσιούκα
 • ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής, κ. Μίλτος Κλαπαδάκης
 • εκ μέρους της «Ρωμηών Πράξεις», η κ. Ελισάβετ Κόβη – Χαριτωνίδου
 • αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης όπως επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, κ. Μάνθος Ρούσσος  .

Όσον αφορά το Σύλλογό μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Πέτρος Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία των 130 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου, στην επικείμενη μεταφορά του Σχολείου και την αμέριστη στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων μπροστά σε αυτήν τη νέα πρόκληση. Όπως επίσης αναφέρθηκε και στο μισό αιώνα ζωής του Συλλόγου που είναι η τρέχουσα χρονιά, κάνοντας επίσης ένα μίνι απολογισμό και μια αναφορά στις επερχόμενες δράσεις που θα λάβουν χώρα τόσο «εντός των τειχών» όσο και στον Πειραιά, καθιστώντας σαφές ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να έχει δραστηριότητα στον Πειραιά.

Στο «κυρίως πιάτο», ο Σύλλογος Αποφοίτων βράβευσε το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη για την για την προσφορά του στην υποστήριξη των δράσεων και των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, μια σχέση που έχει καλλιεργηθεί από το 2020 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, βραβεύτηκε και ο κ. Μανώλης Χριστόπουλος, ιδιοκτήτης της PLANETFRUITS και σημαντικός αρωγός των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, υπήρξε τελετή αδελφοποίησης με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά με τη σχετική ανταλλαγή λαβάρων μεταξύ των δύο διοικητικών συμβουλίων και με την υπόσχεση να διοργανωθεί από κοινού ένας αγώνας δρόμου. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ο αγώνας δρόμου να γίνει στη μνήμη της Γεωργίας Κορολή, εν ενεργεία καθηγήτριας που «έφυγε» πριν μερικούς μήνες καθώς επίσης και του Κυριάκου Κοττέα ο οποίος επίσης «έφυγε» από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια. Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Χουρδάκης με τον κ. Χριστόπουλο.
Το Προεδρείο του Συλλόγου με το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Μώραλη. Από αριστερά, Γκουρομίχος (Αντιπρόεδρος), Ιωσηφίδης (Πρόεδρος), Χουρδάκης (Γεν. Γραμματέας)
Από την αδελφοποίηση με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά
Το νέο Δ.Σ. για την περίοδο 2023-25

Ως προς την κλήρωση των λαχνών, οι τυχεροί της βραδιάς ήταν ο κ. Γιάννης Πλουμιστός ο οποίος κέρδισε μια φιάλη ουίσκυ/κρασί στο “Beluga”, προσφορά των συναπόφοιτών μας Δημήτρη και Γιώργου Παντελίδη οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης όντες μέτοχοι στο Beluga και όντες ιδιοκτήτες του καταστήματος Μικέλ στην πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Εκτός των άλλων, ο Δημήτρης Παντελίδης, είναι ποδοσφαιριστής έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Ιωνικό, Εθνικό, Προοδευτική ενώ φέτος αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Το δεύτερο λαχνό κέρδισε η Νάντια Μπούτση και πιο συγκεκριμένα μια διπλή πρόσκληση για brunch στο “Mardi”, προσφορά του συναπόφοιτου και Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτισμού, Γιάννη Χατζηαλέξη. Ο Γιάννης εκτός των άλλων υπήρξε πολίστας, αγωνιζόμενος στο κορυφαίο επίπεδο, τόσο με τον Εθνικό όσο και με άλλες ομάδες.

Ο τρίτος τυχερός ήταν ο Χάρης Μαγκαφάς ο οποίος κέρδισε μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση του συναπόφοιτου Αλέξανδρου Μπουρδούμη, «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» στο Embassy Theater.

Ο τέταρτος νικητής ήταν ο Θεόδωρος Αλεξανδρίδης ο οποίος κέρδισε 3 δωρεάν συνεδρίες life coaching (προσωπικής βελτίωσης) από το μέλος του Δ.Σ. και διαπιστευμένη δασκάλα, Αλέξάνδρα Νίνου.

Τέλος, οι Βασίλης Γιάννακας, Δημήτρης Καρύδης και Βασίλης Λαμπρόπουλος κέρδισαν από μία τσάντα με με δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Το εν λόγω δώρο είναι προσφορά του συναπόφοιτου, Γεώργιου Τσαλίκη και της εταιρείας Target Pharma τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Παρακαλούνται οι νικητές να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε στο info@saintpaul-amicale.gr είτε στο προφίλ του Συλλόγου μας σε Facebook και Instagram.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη γιορτή των αποφοίτων του 2000. Μια γιορτή που θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2020 ωστόσο λόγω του τότε πρώτου κύματος της πανδημίας, είχε αναβληθεί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Σύλλογος Αποφοίτων στη συνάντηση που έγινε με τη Διεύθυνση της Σχολής, έφερε το θέμα και η Διεύθυνση της Σχολής το αγκάλιασε με θέρμη και το οργάνωσε σε πολύ λίγο χρόνο.

Έτσι λοιπόν, 24 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι του 2000 ξαναβρέθηκαν στους ίδιους χώρους, δίνοντας ιδιαίτερη ενέργεια στη βραδιά με τους Αντώνη Βουτσίνο και Ευγενία Κάτσιου να συμπυκνώνουν στις σύντομες ομιλίες τους τα συναισθήματα της τάξης τους.

Ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία της τιμώμενης τάξης επί της σκηνής και η βραδιά έκλεισε με μπουφέ στο ισόγειο του κτιρίου, προσφορά της Σχολής και το συγκρότημα «Τέχνη χρω» το οποίο επιμελήθηκε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς.

Το συγκρότημα «Τέχνη χρω» στο οποίο παίζει ντραμς το μέλος του Δ.Σ., Ερμής Μωραΐτης – Καραχοντζίτης

Καλή χρονιά σε όλους-ες και στις οικογένειές σας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν …

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ας κρατήσουμε επαφή