"Σάλπαρε" το βιβλίο "Κάποτε στον Πειραιά"

Καποτε στον Πειραια

Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Αποφοίτων του "SAINT-PAUL" χάρισε στον Πειραιά μια σπουδαία πολιτισμική εκδήλωση.

Με μια επιτυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Saint-Paul, καθώς αρκετός κόσμος του Πειραιά και όχι μόνο παρακολούθησε, "σήκωσε άγκυρες" το βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά".

Ήταν μια εκδήλωση "γεμάτη" Πειραιά, καθώς το βιβλίο αφορά την πόλη της δεκαετίας του '60, αναφέρεται στις γειτονιές και τα στέκια του, στην ανέχεια και τη φτώχεια, αλλά και στην "μαγκιά" του Πειραιά, που τον κράτησε πάντα όρθιο και δυνατό.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής Α' Πειραιά, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νάσος Βαγενάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης Πίτερ Μύριαν και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Δημήτρης Καπράνος. Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε η ηθοποιός Ιωάννα Γκαβάκου.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ευ. Κορκίδης.

Στη βραδιά υπήρξε και μουσικό μέρος, από το κουιντέτο κλασικής κιθάρας " Santa Barbara Guitar Ensemble".

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο συγγραφέας Πέτρος Κυρίμης όσο και ο καθηγητής Νάσος Βαγενάς, υπήρξαν ποδοσφαιριστές στη μεγάλη ομάδα του "Εθνικού" της δεκαετίας του '60.

Χορηγός τη εκδήλωσης ήταν η ACA Shipping του Πειραιώτη εφοπλιστή Αλέξη Αγγελόπουλου.

Στην εκδήλωση την οποία υποδέχθηκε εκπροσωπώντας το Σχολείο ο Διευθυντής του Λυκείου, κ. Αθανάσιος Κούτσας, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πειραιά και τ. υπουργός Θ., Δρίτσας, ο τ. ΓΓ του ΙΜΟ ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πειραιώς Π. Αβραμίδης, οι αντιδήμαρχοι Δ. Καρύδης και Ιωσ. Βουράκης, η πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Νταϊφά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γ. Βίτσας και Γ. Μουρδάκου, ο Ν. Βερνίκος, ο τ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπυρίδων, ο Στ. Μανουσάκης και πολλοί Πειραιώτες. και παλαιοί αθλητές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων εύχεται στο συγγραφέα, Πέτρο Κυρίμη, το συγγραφικό του πόνημα να είναι καλοτάξιδο.

©2020 Alumni Saint Paul-Amicale. All Rights Reserved.